Mange sykdommer og tilstander hos våre kjæledyr må opereres for at de skal bli friske og ha et godt liv. Det kan være akutte operasjoner der det er fare for livet eller planlagte operasjoner som kan forberedes i god tid. Vi har mange års erfaring som kirurger og utfører de fleste inngrep fra enkel fjerning av kuler i huden til teknisk krevende kirurgi som kompliserte brudd eller minimalinvasive inngrep.

Vi benytter oss av gassnarkose under de fleste operasjonene. Dette fordi det er en av de sikreste og mest skånsomme narkosene vi kan tilby. Vi bruker vanligvis også kunstig ventilasjon hvor en maskin overtar pustefunksjonen for pasienten. Vi har alltid en dyrepleier som overvåker pasienten og ser til at den har det bra, at åndedrettet og pulsen er stabil og at medisinsk-teknisk utstyr fungerer slik det skal. Vi har selvsagt også maskinell overvåking av pasientene, slik at vi kan følge eksakt med på blodtrykk, pustefrekvens, hjerterytme og konsentrasjon av ulike blodgasser. Vi anser en kombinasjon av både menneskelig og maskinell overvåking som det sikreste og beste for dyrene.
Det er viktig med smertebehandling ved kirurgiske inngrep.
Smertelindringen tilpasses inngrepet slik at små inngrep får litt smertelindring, mens store inngrep får en sammensatt og omfattende protokoll for smertelindring. En multi modal terapi er det beste der mange forskjellige lindrende teknikker/medisiner benyttes samtidig. Dosene kan da reduseres, bivirkningene er mindre og effekten av behandlingen er suveren. Vi legger en plan før operasjonen for hva som skal gis og så må denne tilpasses fortløpende. Noen katter er “pysete” og trenger mer enn forutsatt mens andre klarer seg med mindre.

Alle våre operasjons pasienter får tilført varme fordi bedøvede pasienter mister evnen til å opprettholde kroppstemperaturen selv. Det er derfor viktig at vi overvåker temperaturen og hjelper dem så godt vi kan. Hos oss ligger alle pasienter på varmepute som er 38 grader varm. Det oppstår derfor ikke det samme temperatur tap ved lange operasjoner som hvis pasienten ikke blir tilført varme. Etter operasjon plasseres pasienten på teppe med teppe over seg inntil den er våken nok til å holde kroppstemperaturen oppe selv. Ved alle operasjoner som tar over 10 min ligger pasienten på drypp i tillegg for å sikre væskebalansen underveis.
Eksempler på noen operasjoner som utføres hos oss:

 • Sterilisering og kastrering på alle dyrearter
 • Keisersnitt
 • Svulstoperasjoner (kreft)
 • Buk operasjoner
 • Operasjoner i brysthulen
 • Øre operasjoner
 • Hud rekonstruksjon ved store sår
 • Analkjerteloperasjoner
 • Spyttcyste-/spyttkjertel operasjoner
 • Kjeveoperasjoner
 • Leddoperasjoner
 • Beinbruddoperasjoner
 • TPLO og andre korsbåndoperasjoner

Listen er ikke utømmende, kontakt oss dersom katten din trenger behandling som ikke er opplistet.

Mange katter kan av og til vise en adferd som ikke er forenelig med et sosialt liv. Vi kan da hjelpe til med å finne ut hvorfor det er blitt slik, og finne løsninger som både du og katten din kan leve med. Noen ganger er det sykdom eller skader som gjør at dyret ikke […]

Endoskop er et instrument som gjør at vi kan se innsiden av flere organer i kroppen. Det kan være nyttig når vi utreder for forskjellige sykdommer, men er sjelden det første vi tar i bruk når syke dyr kommer til klinikken. Endoskopet består grovt sagt av en lyskasse og et rør med en fiberoptisk kabel. […]

Som de første i Norge ble vi autorisert til å benytte Berlock® gullimplantatbehandling mot kroniske leddsmerter, artroser, på hund og katt. Lokal gullbehandling kan hjelpe om lag 70-90% av pasienter med leddsmerter. Behandlingen foregår i full narkose men pasienten kan gå hjem få timer etter behandlingen. Pasienten bør holdes litt i ro de første 14 dager men […]

Katter kan akkurat som mennesker få hjertesykdommer. De kan ha medfødte hjertelidelser eller sykdommer som først viser seg etter noe tid. Hjertet er likt bygget opp hos katt som hos menneske med fire kammere med klaffer mellom for og hjertekammer, som på venstre side heter mitralis klaffer og på høyre side tricuspidal klaffer. For å […]

I motsetning til hundene som ofte kan få lavt stoffskifte, er det vanlig med høyt stoffskifte hos katt. Hypertyreose hos katt forekommer nesten utelukkende hos eldre katter. Vanlige symptomer på høyt stoffskifte hos katt er økt appetitt (polyfagi), vektnedgang samt varierende grad av oppkast. Men vent? Dette høres jo ut som orm, gjør det ikke? […]

Hunder, katter og ildere er foreløpig de vanligste artene som merkes. Øremerke på katt var lenge den vanligste formen for merking, men nå er det kun chip som er aktuelt. Valpene får ofte en mikrochip i forbindelse med valpevaksineringen og kattene får ofte mikrochip sammen med kastrering og sterilisering under narkose. Da kan man også […]

Indremedisin er et omfattende fagfelt. Det omfatter sykdommer i indre organer, noen ganger ett organ, mange ganger flere organer. Symptomene kan være klassiske som oppkast, diare, slapphet, økt drikkelyst eller dårlig matlyst. Andre ganger er de mer uspesifikke. En grundig sykehistorie er viktig før en klinisk undersøkelse. Som regel vil det være nødvendig med ytterligere diagnostikk som kan være Blodprøver Urinprøve Røntgenbilder Ultralydundersøkelser Bakteriologisk dyrking […]

Endoskop er et instrument som gjør at vi kan se innsiden av flere organer i kroppen. Det kan være nyttig når vi utreder for forskjellige sykdommer, men er sjelden det første vi tar i bruk når syke dyr kommer til klinikken. Endoskopet består grovt sagt av en lyskasse, et rør med en fiberoptisk kabel og […]

Mange sykdommer og tilstander hos våre kjæledyr må opereres for at de skal bli friske og ha et godt liv. Det kan være akutte operasjoner der det er fare for livet eller planlagte operasjoner som kan forberedes i god tid. Vi har mange års erfaring som kirurger og utfører de fleste inngrep fra enkel fjerning […]

Hunder og katter får kreft, og det blir forsket mye på dette området. Kreftforskningen hos hund og katt viser at 50% av alle hunder over 10 år dør eller blir avlivet grunnet en eller annen form for kreft. Kreft er en sykdom som forårsakes av celleforandring, det vil si at de vanlige signalene som regulerer […]

I veterinærmedisin er prøvetaking en viktig del av hverdagen for å kunne diagnostisere sykdommer rask og sikkert. Vi råder over et topp moderne laboratorie med avanserte maskiner for å kunne analysere de fleste blod- og urin prøver uten å måtte sende dem til eksterne laboratorier. Vi undersøker også mange vevsprøver i mikroskop for eksempel for […]

Vi har flere veterinærer og assistenter som er etterutdannet og har mye erfaring på tenner og tannhelse hos hund og katt. Klinikken har avansert tannrom med digitalt røntgen, gassnarkose, varmematter og overvåkingsmaskiner slik at kjældyrene skal ha det så trygt og bekvemt som overhode mulig under tannbehandlingen. 75 % av alle katter over 2 år […]

 • 1
 • 2