KURS

Fagkurs for veterinærer – klikk her

hvalpe

Valpekurs starter fortløpende på Fredrikstad Dyrehospital

Sosialisering av valpen er helt vesentlig for å få en velfungerende voksen hund. Vi ønsker å skape et godt forhold mellom hund og deg som eier, gjennom å jobbe sammen og med kontakt allerede fra de er helt små.

Det er gjennom lek med andre hunder, håndtering og møte med ulike mennesker og ulike miljøer at valpen forebygger en rekke atferdsproblemer. På valpekurset får hunden din mange positive førstegangsopplevelser og du får startet med sosialisering med andre hunder, mennesker og miljø under trygge rammer. Vi ønsker å lære hunden din grunnleggende hverdagslydighet, og gi deg noen verktøy du kan bruke om det skulle dukke opp noen problemer senere.

Vi går gjennom øvelser som; sitt, sitt med bli, dekk, dekk med bli, gå pent i bånd, innkalling, kontakt og hvordan hilse pent. Vi snakker også om hundens utviklingsperioder, arv og miljø, stress, hundens språk, helse, lederskap, forebygging og tiltak i forhold til ulike startproblemer som for eksempel valpebiting, tissing inne og lignende.

Du lærer også litt om aktivisering, spor og søk.
Valpekurs passer for valper fra 12 uker. I den perioden er valpen veldig lærevillig og mottakelig for nye stimuli.

Hele familien må gjerne være med på kurset. Det er viktig at alle i familien lærer hvordan dere trener valpen, og at dere er konsekvente slik at hunden får en forutsigelig hverdag. Etter endt kurs, vil deltakerne motta kursbevis.

Kurset går over seks kvelder, samt en dag i skogen. Det varer rundt 1,5 time hver gang og inneholder en teoridel og en praktisk del. Skogdagen varer litt lenger. Kursavgift er kroner 2000,-. De som har kjøpt valpepakke hos oss får 200,- rabatt.

Kursleder er Barbro Michelsen. Hun er utdannet dyrepleier med etterutdanning i adferd.  Barbro er også utdannet hundeinstruktør.

Påmelding: barbro@f-d.no

 

puppy